26/10/10

PROA ESPAIS OBRE LA CONVOCATORIA D'UN CONCURS D'IL·LUSTRADORS.

La Llibreria Proa Espais, amb el patrocini de Fundació Enciclopèdia Catalana, ha convocat el primer Concurs d’Il·lustració Proa Espais.
El concurs és obert a qualsevol il·lustrador i s’accepten tota mena de tècniques i estils. Un jurat format per Iolanda Batallé, Xavier Blanch, Agustín Comotto, Sergi Mariñosa Plaza i Olga Federico escolliran, entre tots els originals presentats abans del 30 de novembre.

El guanyador rebrà per part de l’editorial La Galera la proposta d’ un projecte editorial remunerat per a l’any 2011 – 2012, segons els estándards de l’editorial.
Per participar (les bases les trobareu penjades al web www.llibres.cat) cal presentar una il·lustració en Din A3, original i inèdita, basada en aquest fragment de “Les aventures de Tom Sawyer”, de Mark Twain.

“ Va entrar en un bosc espès, s’hi va endinsar fins al mig sense seguir cap camí marcat i es va asseure en una clapa molsuda sota un roure immens. No hi bufava ni un bri d’aire; la calor mortal del migdia fins i tot havia fet callar els cants dels ocells. La natura estava immergida en un èxtasi silenciós, només trencat pel martelleig ocasional i llunyà del pigot, i això encara feia el silenci més penetrant i la sensació de solitud més fonda. L’ànima del noi s’ofegava en una profunda malenconia, els seus sentiments s’adeien perfectament amb els encontorns. Va estar molta estona assegut
amb els colzes sobre els genolls, la barbeta entre les mans, capficat. Li semblava que la vida era, al capdavall, una molèstia, I Déu n’hi do el que envejava Jimmy Hodges, mort recentment. Devia ser molt agradable, pensava, jeure, endormiscar-se i somiar per sempre, per sempre, amb el vent que xiuxiuejava entre els arbres i acaronava l’herba I les flors de la tomba, sense res que li importés ni res que l’amoïnés, per sempre mai més.”
(Les aventures de Tom Sawyer, Mark Twain, La Galera)

La voluntat d’aquesta convocatòria és impulsar projectes d’il·lustració com a disciplina estretament vinculada al món del llibre.
Els deu projectes finalistes s’exposaran a la llibreria Proa Espais al febrer del 2011.