11/10/10

JOE NESBO PUBLICA L'ESTRELLA DEL DIABLE.

L'estrella del diable
Joe Nesbo
Proa
456 pàgines.

Joe Nesbo publica el tercer volum del detectiu Harry Hole. Amb L’estrella del diable torna a demostrar la seva qualitat com a escriptor de novel·la negra.

Abans de convertir-se en escriptor, Joe Nesbo va ser voluntari a l’exèrcit noruec i més tard, va ser guitarrista i lletrista d’un grup de rock. No va ser fins l’any 1996 quan va dedicar-se a la literatura. La seva primera obra, Flaggermusmannen (‘L’home ratpenat’) va guanyar el premi a la millor novel·la nòrdica del 1997, després arribarien El pit-roig i Nèmesi.
L’estrella del diable arrenca en el moment en que una noia apareix assassinada en un pis d’Oslo. El cadàver presenta un dit amputat i un diamant clavat sota la parpella. És un diamant vermell de cinc puntes: la firma que l’assassí anirà estampant en els cossos de totes les altres seves víctimes. L’inspector Harry Hole es fa càrrec del cas. Harry pràcticament s’ha separat de Rakel i ha recaigut en l’alcoholisme. Viu un dels moments més negres de la seva carrera i sap que, si no es remunta, té els dies comptats com a inspector. Harry es compromet molt amb la investigació, però es veu obligat a treballar al costat de Tom Waaler, un superior que no li acaba d’inspirar confiança.
Podeu llegir el primer capítol en el següent enllaç.

2 comentaris:

maria ha dit...

Molt molt recomanable.

Mireia ha dit...

No he llegit mai res d'aquest autor, gràcies per fer-ne menció!