21/9/10

ALZHEIMER, MANUAL D'INSTRUCCIONS


Alzheimer. Manual de instrucciones
Nolasc Acarín
Rba
125 pàgines.

Avui 21 de setembre es celebra el Dia de l'Alzheimer una malaltia que a Catalunya afecta a unes 112.000 persones.El doctor Nolasc Acarín, doctor en Medicina per la Universidad de Barcelona i especialista en Neurología i Psiquiatría, ha publicat un llibre on parla de la malaltia.

Les demències com l’Alzheimer són malalties que apareixen amb més probabilitat com més avançada és l’edat. Aquesta circumstància, sumada al fet que la població de Catalunya és cada cop més envellida, fa preveure que en els propers anys se n’incrementi el nombre total de casos i que arribi fins a un 20% en les persones de més de 65 anys amb deteriorament cognitiu, en el 10% dels casos de demència i, de totes les que tenen demències, al 60% se’ls diagnosticaria la malaltia d’Alzheimer.
La malaltia d’Alzheimer és complexa, perquè afecta diferents sistemes del cos i encara no s’ha trobat una solució definitiva. Poden passar més de deu o quinze anys des que es descobreixen els primers símptomes, com fallades de memòria per fets recents, fins al tram final de la vida.
La malaltia va ser descrita per primera vegada el 1906 pel neuròleg alemany Alois Alzheimer, després d'haver analitzat el cervell d'una dona, de nom Auguste D, a qui havia assistit i estudiat des de 1901.

2 comentaris:

Rocio ha dit...

SERIA MOLT BO TROBAR UNA CURA PER AQUESTA MALALTIA

In ha dit...

Vaig tenir aquest senyor de professor a la Pompeu i va ser tota una experiència gratificant coneixer-lo