20/9/10

ÈXIT DE LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ: L'AMPOLLA MIG PLENA O MIG BUIDA

La Setmana del Llibre en Català ha tancat amb xifres positives, Més de 80.000 visitant ha aconseguit l’edició d’aquest any i que suposa uns 30.000 visitants més respecte l’edició anterior. Segons els organitzadors aquest èxit es deu al canvi d’ubicació i de dates de la Setmana del llibre en Català.
Els títols més venuts durant aquesta 28a edició han estat La bicicleta estàtica, de Sergi Pàmies; Proses de Ponent, de Josep Vallverdú; Se sabrà tot, de Xavier Bosch; Història de la història de Barcelona, de Dani Cortijo, i Poesies, de Màrius Torres, entre d'altres.
Durant la Setmana del Llibre en Català s’han fet altres activitats com el llirament del Premi Trajectòria a l’escriptora Maria Barbal, presentacions de llibres com Els lladres del cigne d’Elizabeth Kostova, signatures d'escriptors, o el El Dictat, que ha comptat amb una participació de 300 persones en sis ciutats catalanes.
En casos com aquests un pot beure l'ampolla mig plena o mig buida. Tots sóm conscients que la Setmana del Llibre en Català podria anar molt més enllà i ser molt més atractiva. Com és possible que dedicant-se al llibre en català, l'escriptora més publicitada hagi estat Elizabeth Kostova?. Des de fa uns anys les novetats editorials han ocupat bona part de les taules de venda però el fons editorial que era la marca i el fet diferencial de la Setmana ha disminuit considerablement.
Els autors catalans han de ser més protagonistes i no només en el fet de les signatures i oferir debats i xerrades molt més engrescadores al públic lector.
Un dels fets remarcables han estat les activitats infantils que han comptat amb molta participació especialment a les realitzades a Sant Cugat.
De Sant Jordi ja en tenim un cada 23 d'abril i és tot un èxit però el model de la Setmana del Llibre en Català ha d'engrescar al lector a sortir al carrer i gaudir dels llibres, en aquest cas en català.
Per què no seria possible paradetes de les diferents editorials amb els seus escriptors amb la presència també de les principals llibreries al Parc de la Ciutadella?
El llibre en català mereix molt més i per tant demanem donar un pas més i crear una Setmana molt més potent amb activitats arreu de Catalunya i la presència i implicació d'Institucions, editorials i escriptors.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser, soc tiquis.miquis, però els
llibres que ès venen durant la
setmana del Llibre en català, els
trobo massa plens de pols, toquetajats, vaja que semblan de
segona mà.
I per pagar el mateix preu, donç
prefereixo la llibreria, amb llibres nous, la seva olor i la seva pols de fàbrica.
M'agrada però fer-hi una ullada.
Crec que ès venen a PVP sense descompte, oi?

Roser ha dit...

Jo hi vaig anar i em va agradar força. L'any vinent serà al mateix lloc?