8/9/10

JORDI CANTAVELLA PRESENTA UNA NOVEL·LA BOLETAIRE.


Aquests catalans estan tocats del bolet!
Jordi Cantavella
Columna
158 pàgines

Els bolets formen part de la cultura catalana. Ara que s’acosta el temps d’anar a caçar bolets al bosc i que els prestatges de les llibreries s’omplen de novetats relacionades amb els bolets, l’escriptor Jordi Cantavella publica la divertida sàtira Aquests catalans estan tocats del bolet!
Es tracta d’una història protagonitzada per un grup de boletaires que compta amb una barreja d’humor i ciència-ficció.
El protagonista d’aquesta novel·la ,que també vol ser una crítica dels barcelonins que es passegem per comarques buscant el és autèntic, és en Josep Lluís Sentís, àlies Pinetell. Es tracta d’un jove solitari i gran aficionat als bolets, fa un descobriment casual que ha de canviar el seu futur: un bosc primigeni enmig de les muntanyes catalanes. Un bosc que mai ha trepitjat l’home. Un bosc esborrat dels satèl·its convencionals. Convençut que aquesta troballa ha de canviar les seves vides, engrescarà els seus companys de la Penya Boletaire de Sants a endinsar-se en aquest paratge fins ara inexplorat. Un indret que els obre les portes a un món ple de possibilitats en forma de noves espècies de bolets.
Però el que comença sent una excursió d’un grup d’amics es convertirà en una rocambolesca aventura de ciència-ficció arran de la ingestió d’uns desconeguts rovellons blaus.
Jordi Cantavella i Cusó és periodiodista i escriptor, ha publicat tres novel·les: Novapàtria (2002), La tètrica història de la Roser (2004) i Pudor de cadàver (2006), a més de tres reculls de contes: El vals de la claveguera (2005), Paper higiènic (2006) i Vivències d’un barceloní emprenyat

1 comentari:

In ha dit...

Sembla una novel·la divertida, si més no, segur que els que no som boletaires, ens obre les ganes de conèixer aquest món!