21/9/10

UN ALTRA MANERA DE VEURE LES GUERRES AMB JAZZ AL DESPATX DE HITLER.


Jazz al despatx de Hitler. Una altra manera de veure les guerres.
Plàcid Garcia-Planas
Ed.62 /Península
232 pàgines

El periodista i reporter de guerra Plàcid Garcia-Planas ha publicat Jazz al despatx de Hitler. Un llibre que tal i com diu el subtítol ens ofereix una altra manera de veure les guerres. Amb aquesta obra ha aconseguit el premi Godó de Periodisme d’Investigació i Reporterisme.

Plàcid Garcia-Planas ha demostrat en 20 anys la seva qualitat com a reporter de guerra, a conflictes com la guerra de l'antiga Iugoslàvia i de diversos conflictes del Pròxim Orient. També ha estat enviat a l'Afganistan i ha estat un dels pocs europeus que ha aconseguit entrar a Kandahar.
Les cróniques de Garcia-Planas destaquen per la seva qualitat i per oferir visions diferents de veure i entrendre una guerra o un conflicte. Els protagonistes són la gent anònima, la que pateix de veritat els efectes de les guerres.
Les cróniques i articles de Jazz al despatx de Hitler ofereix dades curioses com que el despatx on es va signar el pacte de Munich ara acull assajos de grups de rock i de jazz o que el lloc on van penjar a Mussolini ara és un McDonalds. En definitiva llocs que han estat protagonistes d'un fet històric rellevant i que avui en dia ja no en queda cap rastre.
També fa referència als suïcides palestins que anaven vestits amb les samarretes del Barça i del Madrid, però Jazz al despatx de Hitler recull moments més punyents com les entrevistes a la familia de la primera dona suicida
Plàcid Garcia –Planas te ofici i el llibre de Jazz en el despatx de Hitler i les seves cróniques a La Vanguardia donen fe d’aquesta afirmació.En aquests moments, és un dels reporters de guerra més destacats, malgrat que al principi no volia ser periodista ni anar a la guerra. Excel·lent treball el que ens ofereix en aquest llibre.

2 comentaris:

Sandra ha dit...

sembla molt original. el llegiré

In ha dit...

mai he llegit res sobre cròniques de guerra, però amb aquesta presentació, crec que m'estrenaré amb aquest llibre