9/9/10

HARLAN COBEN GUANYA EL IV PREMIO INTERNACIONAL DE NOVELA NEGRA RBA

L'escriptor nord-americà Harlan Coben, autor de la sèrie protagonitzada pel personatge Myron Bolitar, ha guanyat el IV Premi Internacional de Novel·la Negra RBA, que, amb 125.000 euros, és el més ben dotat del món en la seva categoria.

El jurat ha destacat la capacitat de Coben per "mantenir en tensió al lector amb secrets del passat, girs sorprenents," a més de sentit de l'humor, en el qual no falten "frases lapidàries a l’estil Marlowe.
La història de "Live Wire", que RBA publicarà a finals de novembre, s'inicia quan una exestrella del tennis femení acudeix desesperat Bolitar perquè l'ajudi a donar amb el parador del pare del fill que està esperant.En les seves indagacions, Bolitar comptarà amb l'ajuda dels seus dos companys més fidels, Windsor Horne Lockwwod III, multimilionari, dandi i la seva sòcia en l'agència d'esportistes, Esperança Díaz.
L'escriptor nord-americà, que ha venut més de 47 milions d'exemplars dels seus llibres a tot el món, ha estat el primer autor que ha aconseguit els tres guardons més prestigiosos de la novel·la negra, l'Edgar Award, el Shamus Award i l'Anthony Award.