12/9/10

EL LLIBRE MÉS CAR DEL MÓN.

El llibre Birds of America de John James Audubon és el llibre més car del món. La casa de subhastes Sotheby’s ha anunciat que properament subhastarà un exemplar d’aquest llibre que esta valorat entre 4,8 y 7,2 millones de euros.
L'exemplar que ara s'ofereix al millor postor, va ser adquirit al seu dia pel paleobotànic Henry Witham, segons va documentar el propi autor al seu diari.Audubon va sopar amb Witham a Edimburg el 3 de desembre de 1826 i comenta al seu diari que van parlar molt i que "el bon vi del senyor Whitham va tenir un efecte del més directe".

John James Audubon (1785-1851) és un dels personatges més importants de la història natural: citat tres vegades per Charles Darwin en seu "L'Origen de les Espècies", la seva tasca inspiraria a diverses generacions d'ornitòlegs.
Del llibre Birds of America només existeixen 119 exemplars complets, dels que 108 estan en poder de museus, biblioteques i universitats. Fa deu anys un d'ells va fer història en assolir el preu més alt en una subhasta amb 8,8 milions de dòlars.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Però el millor és el del Bob.