14/9/10

LES NEGRES TEMPESTES DE TERESA SOLANA


Negres tempestes
Teresa Solana
La Magrana
224 pàgines

Amb Negres Tempestes, Teresa Solana ha aconseguit el III Premi Crims de Tinta. Es tracta d’una novel·la policíaca clàssica protagonitzada per Norma Forester, sotsinspectora dels Mossos d'Esquadra.
La història i la familia de Norma Forester és força particular. Néta d'un brigadista de Manchester executat en acabar la Guerra Civil, la Norma està casada amb un metge forense, té una filla ocupa, un cunyat exhomosexual, una mare hippy i una tieta aficionada a la informàtica, que viu al Monestir de Pedralbes perquè és monja de clausura.
La sotsinspectora Forester com l'Octavi, el seu marit, tenen un nou cas, l'assassinat de Francesc Parellada, un venerable catedràtic d'història a punt de jubilar-se, el cos del qual ha estat trobat la vigília de Tots Sants al seu despatx de la universitat. Sense gaires pistes en què recolzar-se, la Norma i el Gabriel, el seu ajudant, avancen a cegues fins que relacionen el crim amb un homicidi comès un parell de setmanes abans al Poble Sec, i unes memòries en què es relata el clima de misèria moral i material de la postguerra.
Amb Negres tempestes,Teresa Solana ha volgut fer un homenatge al periodisme d’investigació i també als fusilats al Camp de la Bota.
Negres tempestes és la primera novel·la protagonitzada per la sotsinspectora dels Mossos d'Esquadra Norma Forester, que segons paraules de l’autora tindrà continuitat en properes novel·les.
Teresa Solana és coneguda per Un crim imperfecte i per Drecera al paradís, dues novel·les protagonitzades per dos germans bessons detectius. Aquestes dues novel·les, han triomfat a nivell internacional i s'han traduït a l'alemany, anglès, espanyol, francès, italià i també al romanès.
Aquest any també ha publicat Set casos de sang i fetge i una història d'amor (Edicions 62).