10/9/10

ARRENCA LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

Del 10 al 19 de setembre és celebra la Setmana del llibre en Català.
Aquest any la Setmana es trasllada a quatre ciutats Barcelona (Parc de la Ciutadella), Sant Cugat (Plaça d'Octavià) i a Lleida (Institut d'Estudis Ilerdencs). A Girona no hi haurà un lloc concret però la ciutat si que s’ha sumat a la celebració amb diversos actes.
Amb un pressupost de mig milió d'euros, la Setmana exposarà uns 30.000 títols, el 80 per cent del fons editorial viu en llengua catalana, i gairebé 50.000 llibres.
Els organitzadors esperen una assistència d'unes 60.000 persones en deu dies, especialment els caps de setmana, on signaran exemplars des del futbolista Gerard Piqué fins a escriptors com Sebastià Alzamora, Patrícia Gabancho, Monika Zgustova, Isabel Clara Simó, Vicenç Villatoro, David Castillo i la nord-americana Elisabeth Kostova, que presentarà la seva nova novel·la "Els lladres del cigne".
La Setmana del llibre en català també comptarà amb concerts, tertúlies, còctels, lectures,contacontes, espectacles, recitals, sopars literaris. Activitats que serviran per promocionar el llibre en català
D'una altra banda, aquest any el premi "Trajectòria" s'atorgarà el dia 14 de setembre a l'escriptora Maria Barbal, autora entre d’altres de Pedra de tartera, un clàssic de la literatura catalana.
L’illa dels llibres farà un seguiment especial de la Setmana del Llibre en català.

1 comentari:

Lale Mur ha dit...

Bon dia,

Sóc una noia jove i porto 2 anys vivint a Catalunya. Com que m'agrada molt llegir i escriure, he començat a escriure uns relats en català. Si els interessa, poden llegir-los a http://lalushrelats.blogspot.com/.

Moltes gràcies i també gràcies pel seu bloc (que va descobrir fa només una setmana) que m'ajudarà a escollir llibres per llegir en català!

Salutacions,

Lale
http://lalushrelats.blogspot.com/