12/9/10

L'ENCICLOPÈDIA CATALANA ESTRENA NOVA WEB.

La web de l’Enciclopèdia Catalana s’ha renovat completament. Canvi d’imatge i també de funcionament.

La nova web de l'Enciclopèdia Catalana,
Enciclopedia.cat, estrena nou disseny, nova estructura més intuïtiva, noves entrades i ampliació de continguts, nou cercador més ràpid i precís i la possibilitat per primer cop que els usuaris col·laborin en la creació i redacció d’articles.
Actualment l’Enciclopèdia té més de 350.000 articles. S’han afegit 14.000 fotografies, més grans i de més qualitat, i 500 taules estadístiques, així com 60.000 mapes dins les entrades de toponíma. S’han creat també 4.000 enllaços externs nous i 32.000 enllaços interns.
El web enciclopèdia.cat s’ha convertit en una referència al món web en català des de la seva obertura el febrer del 2008. És el tercer portal català més visitat amb 335.000 usuaris únics de mitjana al mes. Durant l’últim any ha registrat 8 milions de consultes, un nombre que augmenta progressivament.

L’Enciclopèdia Catalana va ser la primera enciclopèdia en línia d’Europa i la segona del món. Es va obrir a la xarxa el 1997 sota el nom de l’Hiperenciclopèdia, un portal amb continguts accessibles només per subscripció. L’any 2008 neix L’Enciclopèdia amb els continguts enciclopèdics de la Gran Enciclopèdia Catalana, el del Gran Diccionari de la Llengua Catalana i els de la Hyperencyclopedia.