15/9/10

LES EDITORIALS AFECTADES PEL TANCAMENT DE L'ARC DE BERÀ RESPONEN AMB UNA NOTA DE PREMSA.

Aquesta tarda s’han reunit, a la seu de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i el Gremi d’Editors, els representants de més d’una trentena d’editorials catalanes afectades pel tancament de l’Arc de Berà, distribuïdora de llibres que va aprovar dilluns el seu tancament. En el decurs de la reunió s’ha abordat la situació de present i futur que afecta les editorials. Les empreses distribuïdes fins ara per l’Arc de Berà, majoritàriament editorials petites i mitjanes, representen el 25% del sector editorial en català
Davant d’aquesta situació, les editorials presents a la reunió han designat uns representants per tal d’exposar a la Generalitat de Catalunya la seva situació, i demanar a l’administració catalana que intervingui.
D’altra banda, els representants de les editorials han debatut sobre el futur de la seva comercialització i les editorials reunides han manifestat la seva aposta per un model molt més modern i eficient que separa els tres processos abans descrits, per tal de buscar la màxima eficiència.
Les editorials han volgut donar avui un missatge de confiança a les llibreries sobre la rapidesa amb què s’instruiran les solucions a la situació actual.
Les empreses editorials estan treballant per a trobar una solució per garantir la continuïtat en el servei tant en la comercialització com en la logística. D’aquesta manera, la relació amb les llibreries es reprendrà ràpidament a partir del dia 1 d’octubre, quan es reactivarà el servei de novetats.

El tancament de L'arc de Berà suposa també com hem comentat avui el tancament de la mítica llibreria Ona de Barcelona.

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

un motiu de fonda tristesa; un motiu per fer-nos més tossuts i ferms