15/9/10

ADÉU A LA LLIBRERIA ONA DE BARCELONA

La històrica lliberia Ona de Barcelona fundada l'any 1962, tanca les seves portes a finals de mes, segons ha comunicat Jaume Ensesa, director general de l'empresa L'arc de Berà, al diari Avui.
Situada a la Gran Via 654, la llibreria plega arrossegada per la crisi que afecta la distribuïdora L'Arc de Berà SA, Centre Difusor d'Edicions Catalanes, propietària del local.

L'empresa deixarà d'operar a finals de setembre, tal com va anunciar ahir al diari Avui, Segons el directiu, la llibreria Ona, fundada el 1962, “ja ha complert la seva labor i ha estat una eina important, però ara cal mirar el futur”i “El llibre en català ja s'ha normalitzat i ja no podem seguir fent de mecenes, ja que sempre ha estat una llibreria deficitària”.´
L'Arc de Berà, fundada el 1971, dóna servei a més de cent editorials petites i mitjanes entre les quals Pagès Editors, Cossetània, Viena Edicions, Editorial Barcino, Meteora, Arola Editors, i Dux i Dau, entre d'altres.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una gran (enorme) pèrdua i un senyal dels temps que corren.

Tot l’equip de la llibreria, amb la Montserrat Úbeda al capdavant els últims anys, han fet una gran feina i s’han deixat la pell per evitar que passes el que ha passat.

Dani ha dit...

El primer que he pensat ha estat que efectivament, ha estat una gran pèrdua, però m'agrada la lectura positiva en el sentit que els llibres en català s'han normalitzat. Per sort ja no cal rebuscar per a trobar llibres en la nostra llengua...